Engem Kincses Gyulának hívnak. Szellemi önfoglalkoztató közgondolkodóként megvásároltam a www.asztalfiok.hu címet, mondván, hogy én már inkább csak az asztalfióknak írok.

Az Asztalfiók tipikusan blognak készül. Szubjektív, reflektív, éppen ezért sarkosabb és lazább. A tanulmány jellegű, kiérleltebb írásaim továbbra is a www.kincsesgyula.hu címen olvashatók.

Fotóalbumaim itt érhetők el: https://gyulakincses.smugmug.com/ Nézzen be hozzám!



2013. március 15., péntek

Halkan mondom, hogy megértsétek



Ezt tegnap feltettem a Facebookra:

Kedveseim,
Halkan mondom, hogy mindenki megérthesse.
Ha egy évvel a választás előtt egy közös ünneplésben nem tudtok megegyezni, akkor hogyan higgyem el, hogy meg tudtok egyezni közös listában, visszalépésekben, közös programban? Ne adj Isten, közös kormányzásban.
Szomorúvá tettetek.

Egy hozzászóló szerint Tél Tábornok megoldotta a kérdést. Azt válaszoltam, hogy Tél Tábornok politikus. Nem megoldotta, csak "jegelte", elkente a problémát.

Valahogy így.

De megint eszembe jutott egy meg nem írt blog. Hogy a FIDESZ megint nevetségesen túlbiztosította magát a választási szabályokban. Nem kell ide fordított kompenzáció, kubatovos körzethatár, nem kell előzetes regisztráció: elég az egyfordulós választási rendszer. A népek szeretik – mert ugye olcsóbb –, az ellenzéknek meg ezzel annyi. Hiszen az egyforduló előzetes megegyezést követel, ami tényleg esélytelen. Egyrészt a kurucos, egyéni stratégiákra szocializált nemzeti karakter is kizárja ezt, másrészt új szervezetek megmérettetés (előválasztás, első forduló) nélkül tényleg nem tudnak korrekt módon osztozni a helyeken, és akkor még ott van az önmegmutatás, saját imázsépítés (jogos) igénye.

Úgyhogy ki van ez találva, hiszen – mint általában a FIDESZ politikája – az emberek legmélyebben beégetett elemi ösztöneire épít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése