Engem Kincses Gyulának hívnak. Szellemi önfoglalkoztató közgondolkodóként megvásároltam a www.asztalfiok.hu címet, mondván, hogy én már inkább csak az asztalfióknak írok.

Az Asztalfiók tipikusan blognak készül. Szubjektív, reflektív, éppen ezért sarkosabb és lazább. A tanulmány jellegű, kiérleltebb írásaim továbbra is a www.kincsesgyula.hu címen olvashatók.

Fotóalbumaim itt érhetők el: https://gyulakincses.smugmug.com/ Nézzen be hozzám!



2013. április 30., kedd

A szép trafikosné esete Tóth Marival




1.      Ha jól tudom – és jól tudom –, a trafik-tender értékelésében a legnagyobb (döntő) súllyal az üzleti terv szerepelt. Nem számit a tapasztalat, vagy hogy van-e trafikja a pályázónak, és apró segéd-pontocska csak a rászorultság, család, szociális szempontok. Egy számít: az okos és reális üzleti terv.
2.      Ha jól tudom – és jól tudom, mert Lázár János mondta: – azok nyertek, akik jobb üzleti tervet készítettek. (Értve: reklamálás, tüntetés helyett tetszettek volna jobb üzleti tervet írni…)
3.      A pályázat értékelése objektív és igazságos volt. (Ez is igaz, mert Lázár János mondta)
4.      Egy üzleti terv vélhetően a kiadások és bevételek okos egymásra-építésén alapul, de mindenképpen meghatározó tétele (mondhatni fundamentuma) a várható és pontosan becsült bevétel.
5.      A Ha a bevételi kalkuláció alapjául (szinte kizárólag) szolgáló jutalékot utólag több, mint háromszorosára emelik, akkor a beadott üzleti tervek felborulnak, érvénytelenek.
6.      Innentől egy megoldás van: az összes üzleti tervet érvénytelennek kell nyilvánítani, és a pályázatok pontszámát az egyéb pontok alapján kell újraszámolni.
7.      Ez alapján ki kell hirdetni az új nyerteseket.

Ugye milyen egyszerű ez? És főleg korrekt.

Már csak egy probléma marad: hogy lehet megoldani, hogy így is ugyanazok nyerjenek. De ezen mát törje a fejét Habony Árpád, meg a helyi alapszervezetek. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése