Engem Kincses Gyulának hívnak. Szellemi önfoglalkoztató közgondolkodóként megvásároltam a www.asztalfiok.hu címet, mondván, hogy én már inkább csak az asztalfióknak írok.

Az Asztalfiók tipikusan blognak készül. Szubjektív, reflektív, éppen ezért sarkosabb és lazább. A tanulmány jellegű, kiérleltebb írásaim továbbra is a www.kincsesgyula.hu címen olvashatók.

Fotóalbumaim itt érhetők el: https://gyulakincses.smugmug.com/ Nézzen be hozzám!



2013. szeptember 24., kedd

Mi, a népfelség, avagy miért tahók a FIDESZes képviselők?



Írtam már sokszor: a politika nem sui generis hülye, hanem a mi vélt, vagy valós elvárásainknak akar megfelelni. Másként fogalmazva: bármilyen hihetetlen, de mi (tízmillióan) megrendelői pozícióban vagyunk a politikával szemben, mert a politika igenis azt csinálja, ami nekünk tetszik. (Az egy másik kérdés, hogy az igényeink befolyásolhatók és manipulálhatóak, és habitus/gyomor kérdése,
hogy ebben ki használja az aljas, és ki a nemesb ösztöneinket. A pragmatikusak az előbbit, mert az költséghatékonyabb és biztosabban hozza az eredményt.)
A politika ma a napi taktikai kérdésekben (és hát a négyéves ciklus miatt ezek dominálnak), nem ideológiák, hanem a közvélemény-kutatások adatai alapján működik. (Ahogy Schmitt Pál kezét sem az igazságérzet, a vállalhatatlanság és az etikai meggyőződés miatt engedték el, hanem precíz mérések alapján. Így működik a politika, és ez nem hungarikum, hanem száraz profizmus.)

Tessenek megérteni: amíg választások vannak, addig igenis demokrácia van Magyarországon, azaz az győz, aki megfelel a mi elvárásainknak. De ennek tudatosulása komoly felelősséget rak ránk. Nem háríthatjuk „azokra” a hülyeség jogát, mert minket képeznek le. Mert ez azt jelenti, hogy a FIDESZ férfi-kara nem azért tagja a "tahó frakciónak" a vak komondor-tulajostól a hajdan zöldlelkű államtitkárig, mert velejéig romlottak vagy megátalkodottak, hanem mert érzik, hogy a népléleknek ez tetszik. Benne van a
levegőben a visszahozható múlt, és aki ezzel szembemegy, az a természet törvényeivel megy szembe, hiszen így volt ez, amióta egy bordát kineveztek nőnek, és különbenis, a többi csak a zsidó-ballib bagázs családromboló ármánya. De a kormány szélsőjobbal kacérkodó folyamatos kettősbeszéde is az „igény pedig vóna (hosszú ó val)”-ból táplálkozik.
De most komolyan: amíg nekünk kielégülést és önbecsülést okoz mindez – akár a Kancellárasszony lekezelő leAngélázása – addig miért is változtatna???


Tehát akinek nem tetszik, amit a hatalom művel (a tahófrakciótól a gárdaavatáson, médiafoglaláson át az összekacsintó KÖZGÉP-es pávatáncig), az ne a hatalmat akarja megváltoztatni, hanem minket, azaz azt, amit tudálékosan közgondolkodásnak hívunk. És persze ez a nehezebb, de az egyetlen tartósan járható út.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése