Engem Kincses Gyulának hívnak. Szellemi önfoglalkoztató közgondolkodóként megvásároltam a www.asztalfiok.hu címet, mondván, hogy én már inkább csak az asztalfióknak írok.

Az Asztalfiók tipikusan blognak készül. Szubjektív, reflektív, éppen ezért sarkosabb és lazább. A tanulmány jellegű, kiérleltebb írásaim továbbra is a www.kincsesgyula.hu címen olvashatók.

Fotóalbumaim itt érhetők el: https://gyulakincses.smugmug.com/ Nézzen be hozzám!



2014. április 3., csütörtök

Menjetek el szavazni



Nem gondolnám, hogy dolgom bárkinek világnézetét, párt-preferenciáját befolyásolni. (Meg esélytelen is, akkor meg tűnjek legalább korrektnek.)
Abban próbálok csupán segíteni, hogy a jelen választási és politikai helyzetben az érzületek hogyan hatnak, és az egyes magatartásformáknak mik a hatásai, vagy az egyes szándékok hogyan realizálhatók.

1.      Ha valakinek az a legfontosabb, hogy a jelenlegi kormány le legyen váltva, annak egyetlen lehetősége, hogy a megnevezhetetlen/folyton változó nevű MSZP Együtt-PM – DK stb. konglomerátumra szavaz. Minden más szavazat és a nemszavazás is a FIDESZ kormányon tartását erősíti.

2.      Akinek a legfontosabb a politikai térkép újrarajzolása, a jelenlegi kormány hatalmának némi kontrollálása, az új pártok megmérettetése, az szavazzon, akire akar. (Kivéve a FIDESZ-t, és persze a Jobbikra se kéne…) Aki így szavaz, az tulajdonképpen már 2018-ra gyúr.
Tudnia kell, hogy ezzel a FIDESZ kormányon maradására (is) szavaz, de azon túl, hogy kifejezi pártpreferenciáját és biztatja az újakat, némileg a FIDESZ túlhatalmát is csökkentheti. Mondom: némileg. Nem a mandátumokban, mert az Új Rend perverz választási rendszere ügyesen van kitalálva, és ezért szavazata nominálisan FIDESZ mandátumot fog eredményezni, de a FIDESZ a sok „nem rá szavazás” miatt veszít a társadalmi legitimációjából, kénytelen szembesülni azzal, hogy a társadalmi támogatottsága lényegesen kisebb annál, mint amit mandátumokban összetörvénykezett, és ez megfelelő arány esetén már lehet (némileg) korlátozó, vagy legalábbis pökhendiség-lohasztó.
Ez igaz az LMP-re leadott szavazatokra is: az LMP deklarálta, hogy megfelelő konstelláció esetén sem hajlandó koalícióra lépni a demokratikus ellenzékkel, és egyedül, illetve a parlamenti pártokkal együtt pedig kizárt, hogy kormányváltó erő legyen.

3.      Aki úgy dönt, hogy elege van ebből az egészből, át van verve, vagy nem érdekli, mert lefutott meccs, és senki nem kell, így nem megy el szavazni, az
a.       a FIDESZ hatalomban maradását támogatja (akár az újabb kétharmadot is elérve),
b.      és a FIDESZ politikai – társadalmi legitimálását (legitimitás-érzését) is erősíti, mert magas szavazati aránnyal lesz parlamenti többségük.

A legrosszabb „nemkormánypárti” magatartás tehát a nemszavazás. Úgyhogy akinek nem határozott célja a 3. pont elérése, ehhez tartsa magát.

1 megjegyzés:

  1. Obviously, credit/debit playing cards and financial institution wire start the menu off – but some standouts embody money orders, MoneyGram, 헤븐카지노 and an enormous variety of cryptos, from Bitcoin to Dogecoin and Ripple. If you’re organizing a particular event like trivia, improv comedy, or a debate, spin a wheel of classes to contain the viewers extra and break the monotony of a linear expertise. Replace lost board recreation tools like spinners, cube, and half in} playing cards. You also can use it to build groups and decide who goes first. The wheel is a flexible device could be} solid into fun group games like Catch Phrase, Truth or Dare, Celebrity, or Cards Against Humanity.

    VálaszTörlés